Kokuların hayatımızda ki ne derece de önemlidir? Düzenli uyku düzeninden, alışveriş hissine, mutluluk ve iştahlı olmaya kadar kokuların insanların zihninin ve vücudunuz etkilendiği araştırmalar sonunda kanıtlanmıştır. Bu araştırmalar ile uyumadan önce yatak odanıza sıkılacak kokuyla gece rahat uyumanız ve göreceğiniz rüya gibi durumlara etkisi vardır. Kokular neler satın alacağımızı hatta ne kadar para harcayacağımızı etkileyebilir. Chicago Üniversitesinde yapılan bir araştırmaya göre kokuların insanlar üzerinde ki etkisi %84 seviyesinde olduğu ve mağazalar da sıkılan kokuların kendilerine has kokular olduğu için müşterileri etkileme çabası olduğunu görmekteyiz.

Lavanta, vanilya, kahve ve gül kokularının insanlar üzerindeki etkisi uykusuzluk ve stresi azaltıcı yönde olduğu söylenmektedir. Maryaland Üniversitesinde ki bir araştırmaya göre lavanta kokusu insanlar üzerinde stres azaltıcı, uyku düzenleyici ve kaygıyı ortadan kaldırıcı olduğu görülmüştür. Lavanta kokusu, sinir sistemini sakinleştirerek uyku halini arttırıyor ve kişiyi dinlendiriyor.

Nane, çilek, lavanta gibi kokuların konsantrasyonda etkisi olduğunu görebilirsiniz. Japonya da bir fabrikada işçilere lavanta kokusu koklatıldıktan sonra verimin arttığı gözlemlenmiştir. Aynı zamanda nane kokusu da konsantrasyonu arttırarak sporcular üzerinde olumlu etkisi olmuştur.

İnsanlar üzerinde etkisi büyük olan diğer bir koku ise vanilya kokusudur. Anavatanı Meksika, Madagaskar, Cava ve Antiller olan vanilya, konu tatlı olunca şüphesiz vazgeçilmezler arasında yerini alıyor. Vanilya bitkisi suda haşlanır ve kurutulur, kurutulan meyvelerden elde ediliyor. Dünyanın en pahalı baharatlarından biri olan gerçek bir vanilya çubuğuna bile dokunduğunuzda sizi gülümsetebilir. İçindeki tohumları ayıklayınca daha da güçlü bir koku yayılması olacaktır. Vanilya kokusu güne daha mutlu başlamanıza, sizin daha enerjik bir gün geçirmenize etkisi olabilir.

Rubbermaid Commercial Products koku dispenserleri ile evinizde ve odanızda rahatlatıcı kokulara yer verin. Sakin, pozitif ve kaliteli günler geçirmek sizin elinizde. Ofisinize koyacağınız Rubbermaid oda koku sistemleri size verimli iş imkanı ve kaliteli yaşam sunacaktır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir